Print

Katarina LundgrenKatarina Lundgren är en ”growth facilitator”, traumasensitiv mindfulnessinstruktör, projektledare, utbildare, nätverkare, koordinator, kommunikatör och forskare. Hennes främsta passion är hästar och människor – och kommunikation – i alla möjliga (och omöjliga) kombinationer.

I hästvärlden har hon drivit inackorderingsstall, ridskola och utbildningscenter. Hon har i många år arbetat med att hjälpa människor att växa och utvecklas med hjälp av hästar och naturen. Nu arbetar hon med att etablera hästassisterad psykoterapi och traumasensitiv mindfulness som en behandlingsmetoder i Sverige. Hon reser internationellt och ger kurser, håller seminarier och skriver om häst-människa interaktion, hästvälfärd, hästars beteenden, etik i hästvärlden och hästar i terapi och i program för personlig utveckling, samtidigt som hon verkar för att sprida mer trauma-medvetenhet och traumakompetens.

Katarina har jobbat i näringslivet som marknadskoordinator, informatör och kommunikatör, projektledare och skribent. För nuvarande avslutar hon sin examen in kognitionsvetenskap vid Lunds universitet och driver MiMer Centre (Stiftelsen MiMer), ett mindre forsknings-, utbildnings- och behandlingscenter, som också samlar in pengar till en forskningsfond som ska stödja forskning och utbildning inom områdena hästvälfärd och häst-människa interaktion i terapi och terapetiska insatser (www.mimercentre.org).

Som en ”growth facilitator”, utbildare,  traumasensitiv mindfulnessinstruktör är hon en stark förespråkare för samarbeten. Hon fokuserar alltid på att behålla en medvetenhet om olika uppfattningar, förutfattade meningar (egna och andras) och vikten av att kunna se saker från flera olika perspektiv. Hon menar att det är i dialog och samverkan vi växer, inte genom att tävla med varandra.