Tina MobergJag heter Tina Moberg är socialpedagog med drygt 25 års erfarenhet inom socialt arbete. Jag är utbildad till socialpedagog på Malmö vårdhögskola i början av 90-talet, med inriktning mot behandling. Under mitt drygt 25-åriga karriär har jag hunnit med att arbeta på barnhem, i öppenvård med samtalsbehandling av missbrukare, haft barngrupper med aktiviteter för de barn vars föräldrar haft det svårt ekonomisk, träffat barnfamiljer som behövt stöttning, haft hand om de ungdomar som bott med andrahandskontrakt i kommunens lägenheter, jobbat som socialpedagog på introduktionsprogrammet i gymnasieskola samt varit med och startat ett LSS-boende för ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser.

Under större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med och fått utbildning/handledning i den lösningsfokuserade modellen. Modellen fokuserar på vilka lösningar personen man möter har på sina problem, där behandlaren aldrig är experten utan bara vägleder med sina frågor.

Utöver det lösningsfokuserade arbetet är jag även utbildad i MI (motiverande samtal), en modell som tangerar den lösningsfokuserade modellen.

Jag har alltid haft ett stort intresse för hästar och har en stark tro på att stallet och umgänget med hästar är en bra terapeutisk miljö. Jag gillar att rida och pyssla i stallet och har själv en häst.